Előzmények, ezeket semmiképp se hagyd ki:
Bevezető: A valóra vált álom: Esküvői fotózás a Maldív-szigeteken
1. rész: Világgá mentem, három nap múlva jövök!
2. rész: Álomesküvő a trópusi tengerparton

Ha tehettem volna, minimum két nappal meghosszabítom az utazást, de hívott a kötelesség, szombaton Budapesten várt rám a következő megbízás.

Szóval a harmadik napon valami nem várt hangra ébredtem: esőcseppek kopogását hallottam. Szerencsére a napkeltés képek már a memóriakártyákon pihentek, jó döntés volt előző nap korán ébredni.

Ezen a csütörtökön is jónéhány fotó készült, de mégis ez volt az ottlétem legkötetlenebb napja. Reggel Esztiékkel a megbeszélt időben elindultunk a reggeli lelőhelye felé. Előbb azonban tettünk még egy kitérőt a vízibungalók felé és elkészítettük az ikonikus fotót, aminek én voltam a főtémája :) (a sorozat bevezetőjében megtaláljátok).

Az aznap hazaindulók bőröndjeinek 11:15-re kellett készen állniuk, így a reggelit követően összepakoltam. A kézipoggyászommal és pár szükséges holmival együtt Esztiék fogadtak be pár órára. A gépem nem sokkal éjfél előtt indult Maléból, ami kb. 100 km-re volt tőlünk, a mi szigetünket a késői check-outnak köszönhetően elég volt csak sötétedés környékén elhagynom.

Így kaptam még pár extra órát, volt időnk sznorkelezni, sétálgatni, illetve megcsodálhattuk a sziget talán legbizarrabb lakóját, az amúgy ártalmatlan repülő kutyát.

eskuvoi-fotos-vig-laszlo-maldiv-szigetek-04
Kukucs! Repülő kutya, vagyis egy helyi gyümölcsevő denevérféle az éretlen kókuszok között

Hihetetlen színek

Késő délelőtt kisétáltunk a kikötőhöz, az olasz étterem környékére, hogy kicsit mélyebb vízben ismerkedhessünk a Maldív-szigetek víz alatti élővilágával. A parton ismét megörökítésért könyörgő fények és színek uralkodtak, az alábbi videó teljesen valósághűen tükrözi ezeket:

Az óceán rendkívül kellemes hőmérsékletű, 27-28 fokos lehetett. Az előző napokhoz képest volt némi hullámzás, de ez nem riasztott el minket. Esztiékről is készültek víz alatti fotók és persze rengeteg színpompás hallal, sőt, még cápákkal is sikerült találkozni. Ismét mutatok egy videót, nagyjából az első 10 másodpercben lehet látni a balról beúszó cápákat:

Mikor megyünk újra?

Ebéd közben megint kaptunk egy kis ízelítőt az esőből egy hirtelen jött trópusi vihar formájában, de utána már estig a napsütésé volt a főszerep. Ismét sétáltunk, a sziget legszebb pálmafás sétányán fotóztunk, majd újra a partra mentünk. Gyönyörű csigaházakat, kagylókat és koralldarabokat találtunk, sajnos ezeket szigorúan tilos kivinni az országból – ami érthető is, hiszen magát az országot hordanák szét a turisták.

eskuvoi-fotos-vig-laszlo-maldiv-szigetek-06
A fotón jól látszik, hogy a Maldív-szigetek fő alkotóeleme a koralltörmelék

Találtunk egy bennszülött asszisztenst is, akinek a segítségével újabb gyűrűs fotót tudtam készíteni. Nem sokáig bírta a kiképzést, pár perc után úgy döntött, inkább visszamegy az óceánba:

eskuvoi-fotos-vig-laszlo-maldiv-szigetek-10

A búcsú ideje nagyon gyorsan elérkezett, a rengeteg élménnyel gazdagabban újra megkezdtem a huszonórás hazautat. Nem részletezném, a pesti landolás után milyen hangulatban húztam a bőröndömet a parkoló felé a hűvös, szemerkélő esőben…

Esztiék álma egy trópusi esküvő volt, az enyém pedig egy fehér homokos, pálmafás fotózás, ezzel az utazással tehát mindannyiunk álma teljesült. Ők még jónéhány napig a szigeten maradtak, hiszen nem sokáig gondolkodtak, hová is menjenek nászútra :)

eskuvoi-fotos-vig-laszlo-maldiv-szigetek-11

Idénre folyamatban van több, fotózással egybekötött utazás szervezése, köztük egy igazán távoli országot is esküvő miatt fogok felkeresni. Mivel még ott sem jártam ezelőtt, erre a feltétlenül szükségesnél több napot szántam. A megfelelő időben erről is be fogok majd számolni.

A bejegyzéshez válogatott fotókat itt tudjátok nagyban megnézni, a billentyűzettel is lehet lapozni a képek között: