Jelenleg még szinte az összes napomat a karácsonyra szánt Fine Art albumok szerkesztése, valamint az év végi céges fotózások és azok utómunkálatai töltik ki. Egyre többet gondolok azonban az elmúlt hónapokra, a mögöttem hagyott esküvői szezonra, amelynek egyébként még mindig nincs vége. Fotóztam idén télen, tavasszal, nyáron és ősszel, tengerparton és óceánban, esőben és tűző napsütésben, -8 fokos hidegben és 38 fokos kánikulában is. Lássuk, miért volt számomra 2015. a leg-ek éve.

Először is azért, mert a 2015-ös esküvői szezonom nyúlik a leghosszabbra. Az első esküvőt január 2-án fotóztam Gödöllőn, az utolsó pedig december 31-én lesz Budapesten. A szilveszteri esküvő egyben a 2016-os szezon kezdetének is fog számítani, tekintve, hogy minimum 2016. január 1., hajnali 2 óráig tart majd. A kreatív fotózást pedig külön napon, 2016. január 2-án rendezzük.

Téli esküvői fotó

Idén teljesült egy régi álmom: a Maldív-szigeteken fotózhattam esküvőt, ez a néhány nap pedig önmagában egy csomó leg-dolgot jelentett:
– a legegzotikusabb
– a legtávolabbi
– a legkisebb létszámú esküvőm is ez volt: az ifjú páron kívül csak én voltam jelen, meg persze a sziget esküvőket lebonyolító adminisztratív személyzete.

maldiv-szigetek-alomeskuvo

Szerencsére idén többször is fotózhattam a számomra legkedvesebb hazai tájon, a Káli-medencében. Olga és Balázs mini esküvőjén a kreatív fotók a Hegyestűn készültek, a szertartásuk a Szent György-hegy oldalában, Hegymagas felett a Lengyel kápolnánál zajlott, az esküvői ebédet pedig a köveskáli Kővirágban rendezték. Edit és Norbi pedig Szentbékkállát választották a jegyesfotózásuk helyszínéül.

mini-eskuvoi-fotozas-balaton-felvidek_10

en-jegyes-58

Júniusban történt meg az először, hogy egy esküvőn, illetve az azt követő lakodalmon végig maradtam: délben érkeztem meg a készülődésre és másnap reggel 6:30-kor indultam haza. Több, mint 18 órát fotóztam egyhuzamban. Eddig ez volt számomra a leghosszabb rendelkezésre állás.

A távoli és egzotikus álomesküvő-helyszínek mellett régóta szerettem volna már az Adriai-tengernél is esküvői fotókat készíteni, idén erre is sor kerülhetett Horvátországban, Pag-szigeten.

eskuvoi-kreativ-fotozas-horvatorszagban-fotovig_09

Összességében egy igen jó és inspiráló évet zárhatok. Hálás vagyok családomnak a türelmükért, ügyfeleimnek pedig a bizalomért és a barátságért. Biztos vagyok benne, hogy 2016. végén is jó néhány érdekességről tudok majd beszámolni. Készen állok az új kihívásokra :-)