Némi szünet után folytatom sorozatomat, amelynek a jubileumi, 10. bejegyzéséhez érkeztünk. Ez alkalommal Liz és Gábor egyik esküvői fotójáról írok.

A fotó vacsora közben, két fogás között készült. A vacsorán, evés közben nem szoktam fotózni, de nagyon szeretem azokat a pillanatokat, amikor az ifjú pár a vendégekkel foglalkozik. Ekkorra általában már a vendégek is hozzámszoknak, még kevésbé vagyok feltűnő nekik, ezért sokkal közelebbről, rövidebb gyújtótávolságú objektívvel is spontán fotókat tudok készíteni.

E heti esküvői fotóm 50 mm-es objektívvel készült, a fényviszonyok miatt tág rekesszel. A vacsora és a buli is szabadtéren volt megtartva, a világítást a fotón látható lámpák szolgáltatták, szép lágy fényeket létrehozva. Ha jól emlékszem, éppen a szokásos, evőeszközzel történő tányércsörgetés zajlott, ami felhívás a csókra :) Mint a legtöbb elkapott pillanatot ábrázoló fotóm készítésekor, itt sem használtam vakut, az teljesen tönkretette volna a hangulatot. Szeretem ezeket a leselkedős képeket, már nagyon sok őszinte pillanatot köszönhetek ennek a technikának.

Bár ezt egy jó fotónak tartom, maximalistaként be kell valljam, hogy van itt azért néhány apróbb hiba. Tetszik benne, hogy mindenki az ifjú párra figyel, többen fényképezik is őket, egyszerűen él a kép. Ha jól emlékszem, a háttal álló, jobb oldali hölgy éppen mozdult és sajnos kicsit el is takarja a párt. Jobb lenne, ha a menyasszony ölelő karjai teljesen látszódnának. De ezen sajnos nem tudtam változtatni az ilyenkor szokásos balra mozdulással, mert akkor a szemben álló úriember feje került volna takarásba. A másik dolog pedig az előbb említett úriember feje mögötti udvari lámpa, amely nélkül szerintem még jobb lenne ez a fotó. Persze egy riportfotónál ritkán ideálisak a körülmények.

Úgy érzem, ez esetben a kép pozitívumai nagyobb szerepet kapnak, megérte elkattintani.

Egy másik dolog kapcsán is szerettem volna ezt a fotót megmutatni. Idén első alkalommal rendeztek Magyarországon esküvőfotós megmérettetést, a Pillanart Magyar Esküvőfotós Szövetség hagyományteremtő céllal írta ki a NIKON – Az Év Esküvőfotósa 2012 pályázatot. A beküldött 1877 db fotó közül 60 db kerül majd falra, illetve díjazásra. Jónéhány fotóval én is pályáztam, a végén a döntős képek között pedig a fent bemutatott fotó maradt bent. A Buli kategóriában összesen 12 kép található, köztük a Liz és Gábor esküvőjén készült fotóm is. Örülök az eredménynek és remélem, jövőre még jobban fogok szerepelni :)