E héten bemutatott fotóm Timi és Márk esküvőjén, a budapesti Egyetemi Templomban készült.

eskuvoi-foto-eskuvoi-fotozas-fotovig-09

Ahogy ebben a sorozatban már néhányszor, most is egy elkapott pillanatot ábrázoló, fotozsurnaliszta stílusú esküvői fotóról van szó. A képre pillantva kiderül, hogy két síkon zajlanak az események: a háttérben a násznépet áldoztató pap és ministránsok az egyik, a menyasszony és a vőlegény között zajló beszélgetés a másik történet. Nagy kihívás úgy elkészíteni egy képet, hogy kívülállóként ne zavarjuk meg az eseményeket, de mégis részesei lehessünk a pillanatnak, ráadásul ezt a fotó nézőjének is át tudjuk adni. Úgy érzem, ezt sikerült itt megoldani.

Az ifjú pár mozdulatairól sugárzik a meghittség. A kompozíció során nagyobb teret adtam a templomnak, amely így tiszteletet parancsolóbb, ebbe a környezetbe pedig a suttogás illik. Kedvenc fotóim a helyszínen adott fényviszonyoknál készülő felvételek. A templomokban nem szoktam vakut használni, az ott lévő fények hangulatát igyekszem minél jobban visszaadni. Bár nehéz fényviszonyok voltak, a vaku itt sem került fel a gépemre, így pontosan azt a hangulatot sikerült megörökítenem, ami abban a pillanatban a templomban volt.

A fotó elkészítésekor az említett kompozíciós fogás mellett a színekkel is játszhattam. Az épület saját belső világítása itt is jórészt sárgás volt. A fehéregyensúly beállításakor arra törekszem, hogy az emberi bőr színei legyenek helyesek. Ha viszont a meleg színeket hozom fehérre, akkor a kész fotón a szabadból beáramló fény kékes színűvé válik. Itt is remekül látszik, hogy a templom mely részeire jutott a kinti fényből. A kék és a sárga az egyik kedvenc komplementer színpárom, ez pedig a heti esküvői fotón is felfedezhető.