Ma is egy eddig még nem publikált, elkapott pillanatot ábrázoló fotót mutatok, amely szintén Sára és Péter esküvőjén készült (és ismét csak Sára látható rajta :). Sorozatom 4. részében már találkozhattatok az esküvőjükön készült egyik fotóval, az akkor bemutatott képet a kreatív fotózásukon készítettem.

Ma arról a képről írok, amely a templom előtt, a megérkezésük utáni első percekben készült.

eskuvoi-foto-fotovig-06

Megbízatásom a templomi esküvőjük fotózásától kezdődött. A menyasszonyt szállító veterán Rolls Royce néhány perccel a szertartás kezdete előtt érkezett meg, így kiszállás után volt még idejük Sára ruhájának megigazítására. Körülnéztem, hogyan tudnék ebből a szituációból egy érdekes fotót kihozni. Mivel a ruha rendezgetése az autó mögött történt, megnéztem, milyen látvány fogadna, ha az autó elejéhez guggolva, a szélvédőkön keresztül fotóznék. Tetszett, amit a fényképezőgépem keresőjében láttam, a tág rekeszen használt teleobjektív a főtémát kiemelte, a kép többi elemét pedig jótékonyan elmosta.

Nem elég, ha megvan a kompozíció, a megfelelő pillanatra is várni kell, amely szinte azonnal be is következett: Sára éppen a fátylat próbálta a helyére tenni, amikor elkészítettem ezt az egy képet. A júniusi, késő délelőtti időpont ellenére megfelelőek voltak a fényviszonyok, az ellenfény szépen leválasztotta a menyasszonyt a háttérben lévő lombok sötétjéről. Ez a fotó is mentes mindenféle beavatkozástól, egy elkapott, spontán pillanatot örökít meg. Valójában ezek a képek állnak hozzám a legközelebb.

Kipróbáltam, milyen lenne a fotó fekete-fehérben, de színesben hagytam benne az anyagban, mert az tetszett jobban. Egy ideig nem tudtam, mi is az a 3 függőleges csík a képen, át kellett néznem még néhány fotót, mire rájöttem. Az autó a templom előtt, az út szélén parkolt, felette pedig villanyvezetékek futottak. Ezeknek a tükröződése látható a szélvédőn.