Új hét, új fotó: már az 5. résznél tart a hét esküvői fotója sorozatom. Ezúttal az Ági és Krisztián esküvőjén készült egyik fotóról írok pár sort.

esküvői fotós káli medence fotovig

A Káli-medence olyan nekem, mintha hazajárnék. Több, mint tizenkét éve járok oda rendszeresen, jónéhány családi nyaralásunk helyszíne volt már ez a gyönyörű vidék. Régebb óta járok ide, mint ahogy esküvőt fotózom, ezért mindig is vágytam rá, hogy itt, ebben a környezetben fotózhassak egyszer egy esküvőt. Idén teljesült ez a vágyam: nagyot dobbant a szívem, amikor Ági és Krisztián árajánlatkérő levelében megláttam az esküvő helyszínét… Az ajánlatkérésből megbízás lett, így az utolsó akácvirágok idején egy tökéletes esküvőn vehettem részt fotósként a Káli Art Inn-ben Köveskálon (és persze vendégként is, hiszen Ágiék remek házigazdának bizonyultak – ezúton is köszönöm nekik :)

A fenti kép akkor készült, amikor a kreatív fotózás második helyszíne, Révfülöp után újra Köveskál felé vette az irányt a kitűnő állapotú Citroën DS21. A Kornyi-tó melletti dombon jeleztem, hogy álljunk meg, tökéletes helyszín lesz néhány autós fotóhoz (ez a helyszín is a kedvencem, csakúgy, mint a Káli-medence minden pontja :)
Azonnal észrevettem, hogy az autóval pont a megfelelő helyen sikerült leállni, vagyis a két kis facsemete közé. Az egyiket azonban kénytelen voltam eltakarni, erre Krisztián volt a legjobb megoldás. Így az ő alakja és a bal oldali fa kiegyensúlyozza a fotót. Kellett még néhány instrukció, az egymásra nézés és az őszinte arckifejezések pedig már magukért beszéltek. A kreatív fotózáson általában van rá lehetőség, hogy befolyásoljam a hátteret, ilyenkor a párt oda állítom, ahol a háttér is a legjobb. Nos, a képen ez is teljesen rendben van, a felhők íve magába zárja a fő témát.
Elég magas volt már a fű az út mentén, így az árokba guggolva a megfelelő előtérnek való képelem is rákerült a fotóra.

A végeredmény egy viszonylag egyszerű, nyugodt és kiegyensúlyozott (képi elemekben és a főszereplők arckifejezéseiben egyaránt) esküvői fotó lett. Az Esküvőszervizen Ági és Krisztián esküvőjének további képeit is megtaláljátok.