A hét esküvői fotójában ezúttal egy több, mint két éve készült, sokak által ismert fotó történetét mesélem el. Ez az a kép, amelyet magam is az esküvői fotós pályafutásom során készített egyik legjobb fotónak tartok.

eskuvoi-foto-03

Akárhányszor ránézek erre a Visegrádon készült fotóra, mindig eszembe jut az a meleg júniusi nap, bevillannak az emlékek Lívi és Csabi esküvőjéről. Sosem jártam még korábban ezen a helyszínen, csak nagyjából sejtettem, hogy mire számíthatok. Az esküvői fotózás kapcsán nagyon sokfelé megfordulok, de a helyszínek legalább 90%-a még mindig teljesen új számomra. Nagy kihívást jelent egy ismeretlen helyről elhozni a jó fotókat, de többek közt ezért is szeretem a munkámat.

Időnként megpróbálom a Napot is belekomponálni a képbe. A palotafal és az ablakok formái azonnal megragadták a figyelmem, ráadásul kéznél volt egy gyönyörű menyasszony is, valamint a Nap is megfelelő helyen volt az égen. Ha a menyasszonyt csak úgy odaállítom az ablaknyílás elé, a kép nem lett volna ilyen erős. Ezért megkértem Lívit, hogy mozogjon egy kicsit, a hosszú fátylát maga után húzva. Nagylátószögű objektívvel fotóztam és ha jól emlékszem, 3 fotó készült, amelyből a válogatás során ezt az egyet hagytam meg. Ebben az egy fotóban álltak össze a kép elemei úgy, ahogy az nekem a legjobban tetszett. A képen rend van és az átlós szerkesztés is érdekessé teszi. A környező falak hatalmas derítőfelületként működtek, elegendő fényt adva az árnyékos részeknek is.

Ez a kép egy ideje kint lóg a dolgozószobám falán 140×93 cm-es méretben és többen találkozhattak vele a 2011-es esküvői kiállítás előterében a Sportarénában, a Pillanart fotókiállítás résztvevőjeként is.

Jövő kedden ismét egy fotozsurnaliszta stílusú, eddig még sohasem publikált esküvői fotómat fogom bemutatni. Ha tetszenek a fotók és az írások, a cikkek címe melletti gombokkal lehet like-olni vagy +1-ezni :) Várok vissza mindenkit!