Ismét kedd van, ideje tehát folytatni a sorozatomat. Múlt héten olyan fotót mutattam be, amelyen a pár nem ismerhető fel, ma pedig egy olyan kép következik, amelyen gyakorlatilag nincs rajta a menyasszony, de nagyon hiányzik róla… Jól indul, ugye? :) Íme a fotó:

A hét esküvői fotója #2

Az előző heti fotónál azt írtam, hogy a kép minden része be van állítva, a megfelelő helyszín megfelelő pontjára állítottam a párt, ráadásul még egy mesterséges fényforrást is felhasználtam a fotó elkészítéséhez. Nos, azzal a képpel ellentétben e heti esküvői fotóm egy teljesen beavatkozás nélkül készült, úgynevezett fotozsurnaliszta vagy riportfotó. A döntő pillanatban készült és sem az alanyokra, sem pedig a világításra nem voltam semmilyen befolyással.

Ezt a képet azért is szeretem, mert a megértéséhez nincs szükség magyarázatra: egyből leolvasható róla a templomajtóban történő várakozás izgalma. A kép komponálásakor arra is figyeltem, hogy a környezet ne legyen túlsúlyban, de azért egyértelműen felismerhető legyen. Ezért keretezik a fotót a templomi padsorok és a persely. A bevezetőben írtam, hogy a képen nincs rajta a menyasszony. Ha ránézünk a fotóra, kiderül, hogy mindannyian rá várnak, és a nézőnek is hiányzik a képről.

Az utómunka során fekete-fehérbe konvertáltam, hogy a környezet zavaró színei ne vonják el a figyelmet, a kép üzenete jobban átjön így. Köszönöm a lehetőséget Verának és Gergőnek, az esküvőjük történetét elmesélő fotósorozatot ide kattintva nézhetitek meg.

Én már tudom, melyik fotót ismerhetitek meg a sorozat jövő heti részében. Várok vissza mindenkit!

Ez a fotóm már a Pillanart Magyar Esküvőfotós Szövetség Facebook-os heti megmérettetésén is győzedelmeskedett: http://www.facebook.com/pillanart/posts/260004217390135